Vi sparer miljøet for plast

NYHETSOPPDATERING 25.08.2021

Emballasje Dpak 530g glass_1000x650

Sesongen 2021/2022 går vi over til nye kartonger i 100% papp som sparer miljøet for ca 9 tonn plastl!

Les mer her.

Kålen er på vei!

NYHETSOPPDATERING 28.09.2018

Høsten er høytid for oss i Smaken av Grimstad! Nå produseres det for fullt og nye, fantastiske råvarer ankommer fabrikken hver dag. Bringsverd Gård og andre kål-dyrkere er nå i ferd med å høste hvitkålen som skal bli til Norges beste surkål!

Les mer her.

Bilde: Arnevik, Bringsverd Gård

Agurkene har kommet!

NYHETSOPPDATERING 06.08.2018

2018-07 Agurker fabrikken 1000x650

På grunn av den solfylte og varme sommeren ble agurkene modne på rekordtid og 550 tonn med agurker ble levert til fabrikken i Grimstad i juli. Flere av våre dyktige ansatte avbrøt ferien slik at fabrikken kunne starte opp en uke tidligere enn planlagt, og produksjonen av sylteagurker, agurkmix og agurkhakk er derfor godt igang!

På bildet sees fabrikksjef Roy Thorbjørnsen (til høyre) sammen med to av våre dyrkere; Ole Didrik Steensohn på Moy/Grefstad og reddalsbonde Nils Heldal.

Bilde: Grimstad Adressetidende

Dobbeltseier til Smaken av Grimstad!

NYHETSOPPDATERING 01.11.2017

2017-10 Test Aftenposten Surkal Rodkal WEB

Smaken av Grimstad AS vant begge klassene da Aftenposten Mat fra Norge testet surkål og rødkål i sitt magasin 10/2017. Vi er stolte av å produsere markedets beste surkål og rødkål og håper at alle våre kunder setter pris på produktene våre.

Vi produserer grovkuttet surkål og rødkål både til dagligvarehandelen og storhusholdning. I dagligvaren finnes disse produktene i Meny og Spar.

Smaken av Grimstad – God Gammeldags Surkål, Grovkuttet
Smakspanelets vurdering: God, bra med karve. Balanse i smaken. Lukter jul, nok karve. God, fin karvesmak, god syre, fin balanse.

Smaken av Grimstad – God Gammeldags Rødkål, Grovkuttet
Smakspanelets vurdering: Smaker mye, blank og fin. God smaksbalanse, nesten som hjemmelaget. Ser lekker ut, god konsistens, god syre, fin blank.

Stor jubileumsforestilling 9. juni!

PRESSEMELDING 24.05.2017

Smaken av Grimstad fyller 100 år og dette markerer vi med stor jubileumsforestilling i Grimstad Kulturhus 9. juni.

Det blir en aften med dramatikk, spenning og et glimt inn i fabrikkhverdagen gjennom 100 år.

 

Les hele vår historie her.

Smaken av Grimstad AS kjøper 90,1 % av aksjene i Grønt Partner AS

PRESSEMELDING 01.09.2014

Den 29.08.2014 kjøpte Smaken av Grimstad AS 90,1 % av aksjene i Grønt Partner AS fra Hans Kristian Hellenes. De resterende 9,9 % av aksjene vil bli beholdt av Hans Kristian Hellenes og han vil samtidig arbeide for begge selskapene fremover. Med kjøpet overtar Smaken av Grimstad AS en sterk posisjon innen kjølte potet- og grønnsaksprodukter og transaksjonen vil dermed skape en ny og sterk enhet som vil øke fokuset på både produktutvikling og markedsbearbeidelse.

Smaken av Grimstad AS har besluttet å investere store midler for å utvide virksomheten i Norge. Dette skal gjøres både gjennom investering i organisk vekst og strategiske oppkjøp. Gjennom oppkjøpet av Grønt Partner AS vil den nye enheten få nødvendig kompetanse, produksjonsmiljøer, produsenter og økonomisk styrke til å utvikle markedet på en betydelig mer effektiv måte. Samtidig finnes det økonomiske og markedsmessige synergier mellom selskapene som vil skape enda større investeringsvilje. Ambisjonen er at dette skal bidra til økt lønnsomhet for enhetens kunder og at sluttbruker vil oppleve både bedre og mer spennende produkter. Samtidig vil den nye enheten besitte to ulike teknologier innenfor samme produktkategori, slik at selskapets risiko vil reduseres.

Bakgrunn:
Grønt Partner AS ble startet i 1980 av Hans Kristian Hellenes under navnet HK Hellenes. Selskapet startet sin virksomhet i Sandefjord med produksjon av frossen pommes frites. I 1982 begynte selskapet med produksjon av skrelte og kokte poteter i ny fabrikk lokalisert i Kvelde utenfor Larvik. Første kunde var Rica Park Hotel i Sandefjord. I 2005 skiftet selskapet navn til Grønt Partner AS og i 2007 ble eksisterende fabrikk utbygd og modernisert. Grønt Partner AS omsatte i 2013 for ca. 40 millioner kroner og har 12 ansatte. Selskapet produserer og selger en rekke kjølte potet- og grønnsakprodukter til storhusholdningsmarkedet og er kjent for sin gode kvalitet og evne til å utvikle nye produkter.

Smaken av Grimstad AS ble stiftet så tidlig som 1917 under navnet Grimstad Konservesfabrik A/S og har vært en stor og viktig leverandør av langtidsholdbare frukt og grønnsaker gjennom snart 100 år. Sortimentet består bl.a. av surkål, rødkål, agurker, pickles, rødbeter, erter, bønner, gulrøtter, poteter, tomatpuré og pizzasaus. Selskapet leverer varer både til dagligvare-, storhusholdnings- og industrimarkedet. Smaken av Grimstad AS har ca. 41 ansatte og omsatte i 2013 for ca. 130 millioner kroner. Selskapet har produksjonsanlegg i Grimstad og salgskontor i Drammen. Smaken av Grimstad AS ble overtatt av nye eiere i oktober 2011 og de har allerede investert betydelige midler i nytt produksjonsutstyr. Ytterligere planer for oppgradering av fabrikken foreligger, og sammen med lanseringen av ny selskapsprofil og spennende nyheter, vil selskapet være godt rustet for å møte fremtiden.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Øivind Moen,
kommersiell direktør/medeier i Smaken av Grimstad AS,
tlf. 91 69 91 72

Smaken av Grimstad introduseres på det norske dagligvaremarkedet i samarbeid med Galleberg AS.

PRESSEMELDING 23.02.2014

Den 12.12.2012 skiftet Grimstad Konserves AS navn til Smaken av Grimstad AS. Endringen var et ledd i selskapets nye strategi for å utvikle et ledende, moderne og attraktivt næringsmiddelselskap i Norge. Neste steg i denne prosessen var å etablere merket Smaken av Grimstad på det norske dagligvaremarkedet, og 17. februar 2014 ble det derfor lansert fem nye og spennende produkter. Lanseringen skjer i samarbeid med Galleberg AS.

Spennende utfordrer i en stor kategori
Kategorien Hermetiske grønnsaker utgjør over 900 millioner forbrukerkroner og har hatt en stabil vekst gjennom mange år. Imidlertid er flere av underkategoriene preget av liten konkurranse og liten innovasjonsgrad, noe som har medført stagnerende utvikling sammenliknet med totalmarkedet. Smaken av Grimstad AS og Galleberg AS har derfor satt seg som mål å bidra til betydelig kategorivekst gjennom lanseringen av God Gammeldags-serien: Surkål, Rødkål, Agurker og Rødbeter, samt lansering av Gourmet Erter på glass.

Unike produkter – Tradisjonen Tro
God Gammeldags-serien er basert på gamle tradisjonelle oppskrifter og inneholder grønnsaker av ypperste kvalitet som høstes i umiddelbar nærhet til fabrikken i Grimstad. Dette gir produkter med en perfekt balanse mellom sødme, syrlighet og frisk smak, samtidig som konsistensen er fast og sprø. God Gammeldags Surkål og Rødkål er de eneste produktene på markedet med grovt kutt og fremstår derfor som om man skulle laget produktene hjemme på kjøkkenet. God Gammeldags Agurker og Rødbeter er rettkuttede og lages derfor akkurat på samme måte som man gjør for hånd. Med andre ord er God Gammeldags-serien laget Tradisjonen Tro. En undersøkelse gjort av MMI viser at mer enn dobbelt så mange forbrukere foretrekker erter på glass fremfor erter på boks, og for første gang i Norge lanseres derfor Gourmet Erter på glass. Alle produktene er merket med Nyt Norge.

NorgesGruppen satser
Som den eneste av dagligvarekjedene har NorgesGruppen valgt å satse tungt på Smaken av Grimstad. Dette betyr at produktene vil bli å finne i de fleste av NorgesGruppens butikker, noe som vil føre til økt konkurranse og oppmerksomhet og derigjennom mulighet for økte kategoriandeler for kjeden.

Bakgrunn:
A/S Grimstad Konservesfabrik ble stiftet så tidlig som 1917 og har vært en stor og viktig leverandør av langtidsholdbare frukt og grønnsaker gjennom snart 100 år. Som en del av selskapets strategi for å utvikle et ledende, moderne og attraktivt næringsmiddelselskap endret selskapet navn til Smaken av Grimstad AS den 12.12.2012. Den nye profilen skal reflektere historie, tradisjon, lokal tilhørighet og ekte matkultur. Selskapet er et av landets ledende næringsmiddelselskap innenfor langtidsholdbare frukt og grønnsaker. Sortimentet består bl.a. av surkål, rødkål, agurker, pickles, rødbeter, erter, bønner, gulrøtter, poteter, tomatpure´ og pizzasaus. Selskapet leverer varer både til dagligvare-, storhusholdnings- og industrimarkedet. Smaken av Grimstad AS har ca. 40 ansatte og omsatte i 2013 for ca. 130 millioner kroner. Selskapet har produksjonsanlegg i Grimstad og salgskontor i Drammen. Smaken av Grimstad AS ble overtatt av nye eiere i oktober 2011, og etter flere år med lite fokus og lav investeringsvilje opplever selskapet nå en ny vår. De nye eierne har en langsiktig horisont og har allerede investert betydelige midler i nytt produksjonsutstyr. Ytterligere planer for oppgradering av fabrikken foreligger, og sammen med lanseringen av ny selskapsprofil og spennende nyheter, vil selskapet være godt rustet for å møte fremtiden.Galleberg AS ble stiftet helt tilbake i 1922. Handelshuset er lokalisert på Skedsmokorset, er fortsatt 100 % familieeid og kan vise til en stolt historie med merkevarebygging innenfor både godteri, pastill, mat og drikke. Blant merkene som i dag håndteres av Galleberg, er Ricola, Haribo, Ferrero, Toblerone, Jamie Oliver, Zeta Casa Diluca, Proteinfabrikken, Øffer OK snacks, Tyrrells, Mad-Croc, Vileda og Smaken av Grimstad. Galleberg tilbyr tjenester i hele verdikjeden fra import/lager til prinsipal- og kjedekontakt og kan tilby et landsdekkende og erfarent salgsapparat i butikk.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Øivind Moen, kommersiell direktør i Smaken av Grimstad AS, mobiltelefon 91699172
Dag Kibsgaard-Petersen, administrerende direktør i Galleberg AS, mobiltelefon 40011981