Pizza med sølvløk

Pizza smaker ekstra godt når man tilsetter noe søtt og syrlig sammen med det salte. Mange har smakt pizza med ananas, men har du prøvd med sølvløk? Den gjør samme nytta og er både dekorativ og veldig god! Når sølvløken varmebehandles blir den mindre syrlig, og den søte smaken kommer bedre frem. Prøv selv!

Pizzabunn

Hvetemel 5 dl
Tørrgjær 1/2 pakke
Vann 2 dl
Olje (f.eks. Oliven eller Raps) 2 ss

Topping

GK Pizzasaus 200 g
GK Sølvløk ca 200 g
Kjøttdeig 400 g
Egg 1 stk
Salt / Pepper / Oregano
Ost (revet) Ca 3 dl

Slik gjør du

Pizzabunn
Bland mel, tørrgjær, lunkent vann og olje i en kjøkkenmaskin og elt i ca 5 minutter, eller elt deigen for hånd i ca 10 minutter.
La deigen heve i ca 3o minutter. Trykk ut pizzadeigen i en stor langpanne kledd med bakepapir, eller del deigen i deler og lag flere små pizzabunner.

Kjøttboller
Bland kjøttdeigen med egg og krydder.
Form små kjøttboller i hånden ved hjelp av en teskje.
Stekes i stekepanne på middels varme. Snu kjøttbollene slik at de får farge på alle sider. Kjøttbollene skal etterstekes på pizzaen i ovnen, så de trenger ikke være gjennomstekt.

Topping
Fordel GK Pizzasaus på pizzabunnen og stek den i ca 10 minutter på nederste rille i ovenen på 220°C.
Ta ut pizzaen og fordel kjøttboller, sølvløk og ost på hele pizzaen.
Stek videre i ovnen i ca 10 minutter til.

Velbekomme!