Rødkål produseres av førsteklasses norsk rødkål som er videreforeldet etter norske mattradisjoner. Rødkål passer ypperlig til svinekoteletter, ribbe, medisterkaker og kalkun.
Rødkål er en variant av hvitkål, som er blant de eldste grønnsakene vi kjenner, og kom til Norge i vikingtiden. Rødkål er i slekt med andre kåltyper som savoikål, rosenkål, blomkål og brokkoli samt sennep og karse.

Som de fleste kålsorter er rødkål en stor knopp som består av tettpakkede blader. Rødkål har stort sett samme egenskaper som hvitkål, det er fargen som skiller dem. Bladene er rødlilla og bladnervene og stilken er hvit. Fargen kommer fra et stoff som heter antocyanin. Dette stoffet finnes også i andre kålarter, men i mindre grad. Smaken er karakteristisk og mild.

Rødkål brukes på samme måte som hvitkål, rå og finskåret i alle typer salat, til supper og som tilbehør til middagsretter. Den kan kokes, smørdampes, stekes, syltes, wokes, fylles og brukes til stuing. Rødkål er kalorifattig og inneholder en del A- og C-vitaminer samt fiber.