SurkålSurkålSurkålSurkål
  • Produkter
    • Sylteagurk
    • Agurkmix/-hakk
    • Rødbeter
    • Poteter
    • Surkål
    • Rødkål
    • Brekkbønner
    • Tomatpure og Pizzasaus
    • Kapers
    • Sølvløk
    • Pickles
    • Coctailbær
  • Historie
  • Miljø
    • Biologisk renseanlegg
    • Matsvinn
    • Fra jord til bord
  • Om oss
  • Kontakt oss
0

Surkål

Surkål er en gammel europeisk mattradisjon som går helt tilbake til 1700-tallet. Hovedingrediensen er hodekål/hvitkål, og retten er spesielt vanlig i Nord-Europa. Hodekålen er en viktig tradisjonsbærer i det norske kjøkkenet, og tradisjonell surkål er for de fleste fast tilbehør til skinkestek, koteletter, medisterkaker, kjøttkaker og ribbe. Til retten benyttes finsnittet hodekål/hvitkål, karve, eddik, sukker, salt, smør/margarin, litt hvetemel, vann og gjerne et syrlig eple.

Hodekål/hvitkål består av et hode dannet av tettpakkede blader, og den kan veie opp til flere kilo, men vanligst er hoder på 1-2 kilo. Konsistensen er sprø og saftig. Man begynte å dyrke hodekål/hvitkål i Norge mot slutten av 1600-tallet, og i dag er den en av våre viktigste grønnsaker som dyrkes over hele landet. Hvitkål kan brukes rå, finskåret i salat eller i råkost. Den kan kokes, smørdampes, stekes, wokes, syltes, brukes til surkål, stuing eller supper. Hvitkål er kalorifattig og inneholder noe A- og en god del C-vitaminer. Vel 100 gram hvitkål dekker dagsbehovet for C-vitamin.

Surkål, Finkuttet

GK Grimstad Konserves
1 x 9 liter

Surkål, Finkuttet

GK Grimstad Konserves
3 x 3 kg

Surkål, Finkuttet

GK Grimstad Konserves
16 x 450 g

Surkål, Grovkuttet

Smaken av Grimstad
3 x 3 kg

Surkål, Grovkuttet

Smaken av Grimstad
8 x 450 g

Smaken av Grimstad

Bergemoveien 42, 4886 Grimstad • Tlf: 37 25 83 83 • Org.nr: 997348494 • post@smakenavgrimstad.no